050 - 312 53 70 notaris@lambeckharms.nl
[layerslider id="2"]

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht. Nederland telt veel eigen ondernemingen, dus het is wel duidelijk dat we graag ondernemen. Maar heb je eigenlijk alle zaken die komen kijken bij het ondernemingsrecht wel goed geregeld? Uiteraard wil je dat de juridische en financiële zaken van je eigen onderneming goed in orde zijn.

Dit geldt niet alleen voor de oprichting van je eigen onderneming, maar ook wanneer er onverwacht dingen op je pad komen. De notaris van Groningen kan je een goed advies geven en alle voor- en nadelen met je bespreken. Zo weet je zeker dat er een stevig fundament ligt onder jouw eigen onderneming en ben je goed voorbereid op de toekomst.

Oprichting van een (flex-) bv

Bij ondernemingsrecht kan je kiezen voor een besloten vennootschap (bv) als rechtsvorm. Voor de oprichting van een bv heb je een notariële akte van de notaris nodig. Meteen na de inschrijving zorgt de notaris voor de inschrijving van de bv in het handelsregister. Naast de ‘gewone’ bv bestaat er ook de zogenoemde flex-bv. Sinds de invoering van de flex-bv wet bestaat er een aantal nieuwe mogelijkheden.

Heb je al een bestaande bv en wil je deze omzetten naar een flex-bv, dan is er in veel gevallen een statutenwijziging nodig. De notaris van Groningen kan de oude statuten controleren en helpt ze aan te passen aan de flex-regelingen. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Overdracht van aandelen

Om de aandelen in een bv te kunnen overdragen, heb je de notaris nodig. Voordat dit kan gebeuren controleert de notaris tal van dingen. Zo kijkt de notaris of de verkoper bevoegd is, uit hoeveel aandelen het kapitaal van de bv bestaat en of de bv of de aandeelhouder niet failliet is.

Na controle en ondertekening, zorgt de notaris ervoor dat het aandeelhoudersregister wordt bijgewerkt.

Oprichting stichting

Als het gaat om ondernemingsrecht dan kan je ook terecht bij ons voor de oprichting van een stichting. Kenmerkend aan een stichting is, dat een stichting geen leden heeft en dat de stichting vaak voor een goed doel wordt opgericht.

Een stichting wordt opgericht door een notariële akte, in deze akte van oprichting staan de statuten van de stichting vermeld. De statuten bevatten alle regels waaronder de stichting werkt.

Oprichting vereniging

Wanneer je een vereniging opricht, mag het behalen van winst geen doel zijn. Daarnaast is het goed om te weten dat er twee verschillende soorten verenigingen zijn, namelijk de formele en de informele. De formele vereniging wordt opgericht door een notaris waarbij een notariële akte wordt opgesteld.

Een formele vereniging biedt daarom ook meer voordelen dan een informele vereniging en is volledig rechtsbevoegd. Benieuwd wat de notaris van Groningen voor jou kan betekenen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen? Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen en u krijgt een prijsopgaaf toegestuurd.

Direct contact

Telefoon: (050) 312 53 70
WhatsApp: 06 20526165
Fax: (050) 312 12 63
E-mail: notaris@lambeckharms.nl

Share This