050 - 312 53 70 notaris@lambeckharms.nl
[layerslider id="2"]

Wat doet een notaris

Wat doet een notaris. Je hebt eigenlijk al snel met de notaris te maken. Of het nu gaat om de overdracht van het huis, het opstellen van huwelijkse voorwaarden of het afwikkelen van de erfenis, het zijn allemaal zaken waarbij de notaris om de hoek komt kijken. Maar voor welke zaken kun je de notaris inschakelen en wat doet de notaris nou eigenlijk precies?

Rol van de notaris

Op belangrijke momenten in je leven wil je uiteraard dat alle praktische zaken en alle punten op juridisch en financieel gebied goed geregeld zijn. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een notaris die persoonlijke aandacht heeft voor jou. De notaris van Groningen is een goede onafhankelijke partij die een passend advies kan geven. Wij kijken daarbij naar je eigen wensen en belangen, zodat we je zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Je kan er ook voor kiezen om afspraken zelf vast te leggen in een zogenoemde onderhandse akte, maar wees je ervan bewust dat dit lang niet alle voordelen biedt van een notariële akte. Een notariële akte die door de notaris wordt opgemaakt biedt altijd rechtszekerheid en is in veel situaties verplicht. Daarnaast is de notaris van Groningen als derde partij een goede schakel tussen de verschillende belangen van de betrokken partijen.

Dienstverlening notaris van Groningen

De dienstverlening van de notaris van Groningen loopt behoorlijk uiteen. Wat wij bij Lambeck Harms Notarissen belangrijk vinden is, dat in ons werk professionele dienstverlening en persoonlijke aandacht centraal staan. Je kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van:

Taken van de notaris

Je hebt een notaris gekozen, maar hoe gaat het nu eigenlijk verder en wat zijn de taken van de notaris? Het begint met een kopje koffie en een vrijblijvend adviesgesprek, waarin allereerst wordt bekeken wat jouw wensen en belangen zijn. De notaris van Groningen kan daarbij bekijken wat in jouw situatie de beste optie is en welke vervolgstappen er ondernomen worden.

De notaris doet veel zaken ‘achter de schermen’, zodat jij alleen nog maar de akte hoeft te ondertekenen. Zo doet de notaris, als schakel tussen de verschillende partijen, onderzoek naar de betrokken partijen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de notaris gegevens opvraagt en informatie achterhaalt van bijvoorbeeld de bank of het Kadaster.

Nadat alle informatie is verzameld, wordt er eerst een conceptversie opgesteld en kunnen eventuele wijzigingen nog worden doorgevoerd. Daarna vindt de definitieve ondertekening van de akte plaats bij de notaris.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen? Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen en u krijgt een prijsopgaaf toegestuurd.

Direct contact

Telefoon: (050) 312 53 70
WhatsApp: 06 20526165
Fax: (050) 312 12 63
E-mail: notaris@lambeckharms.nl

Share This