050 - 312 53 70 notaris@lambeckharms.nl
[layerslider id="2"]

Familierecht

Familierecht. Je familie is je kostbaarste bezit, dus wil je uiteraard ook dat alles op juridisch gebied goed voor mekaar is. Als het gaat om familierecht krijg je vast en zeker een keer te maken met de notaris. Zo ga je naar de notaris voor het afsluiten van huwelijkse voorwaarden, kan je een samenlevingscontract laten opstellen en regel je alles rondom je testament. Bij familierecht komen soms gevoelige onderwerpen ter sprake.

Het is van belang deze onderwerpen niet voor je uit te schuiven, maar de stap naar de notaris te maken. Daarnaast is de notaris van Groningen er juist voor jou om met je mee te denken en je een deskundig en persoonlijk advies te geven. Zo voorkom je (latere) problemen en ben je goed voorbereid op de toekomst.

Huwelijkse voorwaarden

Een belangrijk onderwerp in het familierecht is het huwelijk. Wanneer je plannen hebt om te trouwen, ga je een mooie en spannende tijd tegemoet. In deze periode zal je ook moeten nadenken over hoe de situatie er voor jou en je partner uitziet na het huwelijk. In de wet is het namelijk zo geregeld dat je automatisch getrouwd bent in gemeenschap van goederen als je niet voor het huwelijk naar de notaris gaat.

Sluit daarom de huwelijkse voorwaarden af bij de notaris, zodat je kan voorkomen dat de vermogens van bruid en bruidegom worden samengevoegd tot één vermogen. Wil je meer informatie over huwelijkse voorwaarden of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Samenlevingscontract

Een ander onderwerp in het familierecht is het samenlevingscontract. Ga je samen een toekomst tegemoet en koop je bijvoorbeeld samen een huis, dan is het verstandig om na te denken over een samenlevingscontract. Vanuit de wet is er namelijk niks geregeld voor samenwoners.

Zolang het goed gaat lijkt het afsluiten van een samenlevingscontract misschien overbodig, maar pas als er iets mis gaat (ruzie, uit elkaar gaan, overlijden) blijkt het opstellen van een samenlevingscontract zijn voordelen te hebben. Het vastleggen van afspraken in een samenlevingscontract geeft je daarom een zeker gevoel en zo weet je dat alles goed is geregeld wanneer er onverwachts dingen gebeuren.

Schenkingen op papier

Als je geen contact geld wilt schenken of daarover niet vrij kan beschikken, dan is een schenking op papier een uitkomst. Daarnaast bespaar je door een schenking op papier later erfbelasting voor je erfgenamen.

Voor schenkingen op papier is een notariële akte van de notaris nodig.De notaris van Groningen kan je verder helpen met het regelen van de schenking op papier.

Testament en erfrecht

Wanneer je komt te overlijden en er geen testament is, kan dat in veel gevallen tot problemen leiden. Je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het regelen van je eigen toekomst.

Zo houd je de controle over je bezittingen, kan je de juiste erfgenamen benoemen en kan je zorgen dat er erfbelasting wordt bespaard. Wil je weten wat je allemaal kan vastleggen in jouw testament en wat nog meer van belang is?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen? Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen en u krijgt een prijsopgaaf toegestuurd.

Direct contact

Telefoon: (050) 312 53 70
WhatsApp: 06 20526165
Fax: (050) 312 12 63
E-mail: notaris@lambeckharms.nl

Share This