050 - 312 53 70 notaris@lambeckharms.nl
[layerslider id="2"]

Onroerend goed

Onroerend goed. Voor alle zaken die te maken hebben met onroerend goed heb je notaris nodig. Of het nu gaat om de aankoop van je huis of het afsluiten van een (tweede) hypotheek, het wordt allemaal geregeld door de notaris. Misschien sta je er niet zo bij stil maar er gaat heel wat vooraf aan het moment van ondertekenen van de akte van levering.

De notaris van Groningen regelt namelijk alle belangrijke zaken die te maken hebben met onroerend goed.  Dat gaat van het opvragen van gegevens bij de bank en de openbare registers tot aan het geven van een persoonlijk advies over de financiering van jouw woning.

Aankoop huis

Heb je je droomhuis gevonden en ben je het eens over de prijs, dan kun je beginnen aan de vervolgstappen. De notaris van Groningen kan je een goed advies geven over waar je rekening mee moet houden als het gaat om de aankoop van het huis. De notaris maakt niet alleen de akte op, maar regelt veel zaken voorafgaand aan de overdracht.

Zo doet de notaris van Groningen onderzoek naar de achtergrond van de koper en verkoper, het huis, de hypotheeksituatie en eventuele bijzonderheden. Daarnaast geldt dat het opmaken van een akte maatwerk is, want iedere situatie is immers weer anders. Wil je meer informatie over de kosten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Hypotheek afsluiten

Als het gaat om onroerend goed, dan zal je ook goed moeten nadenken over het regelen van de hypotheek. Als je een huis gaat kopen of bijvoorbeeld een tweede hypotheek wil voor een verbouwing, kun je bij de notaris terecht voor het afsluiten van de hypotheek. Het is belangrijk om goed na te denken over hoeveel geld je kunt lenen.

De hypotheek moet namelijk aansluiten bij jouw maandelijkse lasten, zodat er ook nog geld overblijft voor andere zaken. Als alle benodigde stukken zijn ingeleverd bij de bank, kan de notaris aan de slag met het opmaken van de hypotheekakte. Als alles rond is voor de hypotheekakte vindt de ondertekening plaats en wordt er een laatste controle gedaan voordat de financiële afwikkeling plaatsvindt.

Wil je meer weten over het afsluiten van een hypotheek of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen? Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen en u krijgt een prijsopgaaf toegestuurd.

Direct contact

Telefoon: (050) 312 53 70
WhatsApp: 06 20526165
Fax: (050) 312 12 63
E-mail: notaris@lambeckharms.nl

Share This