050 - 312 53 70 notaris@lambeckharms.nl
[layerslider id="2"]

Scheiden en kinderen

Scheiden en kinderen. Als je gaat scheiden komt er veel op je af. Je gaat een emotionele tijd tegemoet waarin je ook allerlei belangrijke zaken moet regelen op juridisch en financieel gebied. Niet alleen is het een ingrijpende periode voor jezelf, maar een scheiding is zeker ook een emotionele gebeurtenis voor je kinderen. Je wilt uiteraard dat daarom alle zaken rondom je scheiding goed geregeld worden.

De notaris van Groningen kan je ondersteunen en adviseren over wat van belang is in jouw situatie. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de verdeling van het vermogen, hoe de procedure van de scheiding in zijn werk gaat, de alimentatie en de opvoeding en verzorging van je kinderen.

Scheiding

Geen één scheiding is hetzelfde, daarom is de notaris van Groningen er om je een persoonlijk advies te geven. Je hebt zelf al genoeg aan je hoofd, dus kan de notaris als onafhankelijke partij je begeleiden en adviseren.

In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen we samen kijken wat in jouw situatie van belang is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Verdeling bij scheiding

Bij een scheiding moet het gemeenschappelijk vermogen verdeeld worden. De notaris stelt een akte van verdeling op waarin de gemaakte afspraken over jullie vermogen worden vastgelegd en waarin bijvoorbeeld ook afspraken staan over de hypotheek.

Voor de verdeling van een huis of wanneer je aandelen hebt in een bv is de inschakeling van een notaris verplicht.

Scheiding en alimentatie

Het kan voorkomen dat bij een scheiding de ene partner alimentatie verplicht is aan de andere partner. In dat geval moet bekeken worden wat de hoogte en de duur van de alimentatie wordt.

De notaris van Groningen kan kijken hoe het zit in jouw situatie en kan berekenen om hoeveel alimentatie het gaat.

Scheiding en de procedure

Het verschilt per situatie hoe de procedure eruitziet van een scheiding en hoe lang dit gaat duren. Zo hangt het er bijvoorbeeld vanaf of je getrouwd bent, geregistreerde partners bent of samenwoont al dan niet met een samenlevingscontract.

De notaris van Groningen kan je vertellen welke zaken allemaal (op korte termijn) geregeld moeten worden en kan daarna de gemaakte afspraken vastleggen in een akte. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen bij ons, dan ontvang je zo snel mogelijk een reactie.

Scheiding en kinderalimentatie

Ga je scheiden en heb je kinderen onder de 21 jaar, dan moeten de financiën voor je kinderen geregeld worden. Hierbij is het zo, dat de ouder die zorgt voor de kinderen kinderalimentatie ontvangt van de niet-verzorgende ouder.

De hoogte van de kinderalimentatie is van veel dingen afhankelijk, daarom kan de notaris voor jou de berekeningen maken over de kinderalimentatie.

Scheiding en kinderen

Uiteraard wil je dat je kinderen zo weinig mogelijk belast worden door de scheiding. Voor de kinderen is een scheiding al ingrijpend genoeg, dus ruzie, stress en andere narigheid wil je liever voorkomen.

De notaris van Groningen is er voor jou om samen te kijken hoe je zaken als de opvoeding, financiën, co-ouderschap en een omgangsregeling zo goed mogelijk kan regelen.

Scheiding en pensioen

Wanneer je een scheiding aangaat of wanneer het geregistreerde partnerschap stopt, moet de uitkering van het pensioen verdeeld worden. Ook hierbij geldt weer dat niets vanzelfsprekend is, daarom kan de notaris de berekeningen voor je maken en je hierover adviseren.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen? Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen en u krijgt een prijsopgaaf toegestuurd.

Direct contact

Telefoon: (050) 312 53 70
WhatsApp: 06 20526165
Fax: (050) 312 12 63
E-mail: notaris@lambeckharms.nl

Share This