050 - 312 53 70 notaris@lambeckharms.nl

Wat doet een notaris bij het kopen van een huisWat doet een notaris bij het kopen van een huis? Een vraag die bij veel mensen opkomt. Bij het kopen van een huis is een bezoek aan de notaris de laatste stap voordat het huis officieel van jou is. Aangezien de overdracht juridisch wordt vastgelegd en er een notariële akte wordt opgemaakt, komt de notaris altijd om de hoek kijken bij het kopen van huis. Maar wat doet de notaris nou eigenlijk precies voor jou en waar moet je aan denken voordat je de sleutels van je nieuwe huis in je broekzak kan stoppen?

Rol van de notaris bij het kopen van een huis

De notaris zorgt voor alle officiële documenten bij de koop een huis. De notaris kan voor jou het koopcontract regelen, de leveringsakte en de hypotheekakte. Het is gebruikelijk dat de kopende partij de notaris kiest, omdat deze meestal de kosten hiervoor betaald. De notaris stelt bij het kopen van een huis de notariële aktes op en verzamelt de benodigde informatie. In de koopakte wordt de verkoopprijs en de datum van oplevering vastgelegd. Met de leveringsakte zorg je ervoor dat het huis ook daadwerkelijk op jouw naam komt. Voordat je je intrek kan nemen in je droomhuis, moet het huis dus nog officieel ‘gepasseerd’ worden bij de notaris. Na het ondertekenen van de hypotheek- en leveringsakte bij de notaris, zorgt de notaris ervoor dat er een afschrift van de leveringsakte wordt ingeschreven bij het Kadaster. Op de datum van het passeren vindt ook meestal de sleuteloverdracht plaats bij de notaris. Hierna is de woning officieel van jou!

Wat doet een notaris bij het kopen van een huis nog meer?

De notaris is bij het kopen van een huis een belangrijke adviserende partij. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met de notaris van Groningen voor al je vragen. De notaris kan je goed adviseren over waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een huis. Welke bijzonderheden gelden er voor een nieuwbouwwoning? Heb je gedacht aan het opstellen van een samenlevingscontract? Hebben jullie in je testament laten opnemen wat er gebeurt met het huis en de hypotheek als jullie uit elkaar gaan of als iemand overlijdt? Allemaal vragen waar de notaris je verder mee kan helpen. Zorg dus dat je goed bent voorbereid bij het kopen van een huis, dan kan je met een goed gevoel proosten op je nieuwe huis!

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen? Er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen en u krijgt een prijsopgaaf toegestuurd.

Direct contact

Telefoon: (050) 312 53 70
WhatsApp: 06 20526165
Fax: (050) 312 12 63
E-mail: notaris@lambeckharms.nl

Share This